12

Aug 2017

Sommeren 2017

Lidt forsinket kommer en en opdatering af hvad der videre er sket med huset og omgivelser i løbet af vores sommerferie i år.

Fliser

Der er nu endelig lagt fliser imellem de to huse, på gangstien og ved opkørsel til garagen.

Uden Henrik’s ekspertise ville det aldrig være gået så godt.

Der mangler fortsat et par hundrede chaussésten men det er ikke værre end dem kan jeg lægge på et senere tidspunkt. Det er en kæmpelettelse at vi nu kan gå ind og ud af huset uden at slæbe flere pund jord og sand med dagligt!

Vindfang

Vores hoveddør åbner udad og det er både godt og skidt. Det er skidt fordi vinden får i den så snart man åbner den og frygten er at man en dag glemmer det og så blæser døren simpelthen af. Der er tænkt mage tanker og vi endte op med at prøve at bygge et vindfang.

Konstruktionen er opbygget i trykimprægneret træ og taget er beklædt med gør-det-selv tagpap. Om det skal males ved vi ikke endnu. Ser måske godt ud når det er malet men det betyder også mere vedligehold.

Jeg er imponeret over hvor godt det virker! Der har de sidste par uger ikke været nogen anledning til bekymring og samtidig giver det også lidt læ imod regnvejr. Vi giver den selv 5 stjerner i funktionalitet 🙂 og kan endda se ud igennem sprækkerne.

Terrasse

Med i sommerens planer var også opbygningen af en terrasse. Vi havde set os omkring hos naboer og kunne se at trykimprægneret træ generelt klarer sig godt herude hvor det ventileres rigeligt. Efter nogle år får selv dette træ en smuk grå farve. Vi besluttede derfor at anvende dette materiale og at terrassen skulle strække sig rundt om hjørnerne for at give bedst mulighed for at finde en krog med læ (= mindre blæst).

Opbygningen er ganske ligetil idet jorden blot er rettet af – sådan nogenlunde – og så er der lagt strøer ud som står på fliser. Imellem hver flise er der en afmålt klods og et stykke tagpap så der på den måde er god understørrelse i hvert punkt.

Der er også lagt en fibertex dug som beskyttelse mod ukrudt. Dugen holdes på plads med ca. 1m3 stabilgrus sådan ca. jævnt fordelt. VI håber det bliver på plads…

Det har givet en rigtig god fornemmelse nu at kunne gå ud på terrassen direkte fra stuen. Vi bruger den hver dag – også om aftenen når der er køligt. Så tager vi en trøje på, tager en kop kaffe med og bare sider og lader blikket afsøge havets horisont.

Himlen

Sommerens vejr har budt på meget varierende oplevelser. Vejret har ikke været ubetinget en succes hvis man er solbader men til gengæld har himlen budt på nye oplevelser næsten dagligt.

21. Juli bød på solhunde lige inden solnedgang. Disse kaldes også for sun dogs og er to “regnbuefarvede” pletter på hver side af solen. Disse dannes i iskrystaller i asmosfæren.

De hyppige skift imellem regn og solskin betyder også at skyerne ofte skifter og ganske dramatisk som eksempler herover viser.

Selv truende skyer kunne ikke holde denne motoriserede udgave af en paraglider på jorden.

På et tidspunkt kom skyerne væltende op fra syd og kunne virke helt frygtindgydende. Det hele tog ca. 10 minutter og blev afløst at det rene solskinsvejr:

Gæsterne, ravjægerne og hullet i gulvet

Vi nåede at få i alt 6 hold gæster i vores 3 ugers ferie – tror vi kommer op på i alt 15 personer. Skønt med gæster og også herligt at der endelig kom børn så de kunne afprøvet hullet:

Om aftenen er der ofte ravjægere på stranden:

 Olga synes det er lidt interessant men ville egentlig hellere jage fuglene væk. Vi forsøger eller at lokke dem til med et hus med udsigt:

Tak for denne gang – kom snart forbi igen.