I dag er det 1. Januar, vejret er sådan la la blandet med kold vestenvind og alt ånder ro. Udenfor går turisterne i deres varme jakker og skutter sig. Olga har fået dagens første gåtur og Birgitte og jeg sidder på 1. sal og kikker ud over vandet.

I går så den sidste sol i 2016 sådan ud:

Last sun in 2016

Årets sidste postuddeling indeholdt et nyt stykke værktøj – en lamelfræser/fiskemaskine/kiksemaskine. Kært barn har mange navne … Maskinen blev indkøbt til det specifikke formål at bygge træreoler til køkkenet.

Det har taget os flere uger at beslutte os til hvad vi ville have af hylder over køkkenbordet. Ja, det lyder sikkert helt vildt åndet at det kan tage så lan g tid men på en eller anden måde havde vi begge en idé om hvordan det skulle se ud og ingen færdige løsninger var indlysende velegnede. For et par dage siden faldt vi over et billede på nettet som fik det hele til at falde på plads. Med denne løsning fik vi både mere hyldeplads, en pæn løsning og en opgave der kunne klares her og nu – altså hvis vi kunne få værktøjet i tide.

Kiksemaskinen laver små riller i træ så man kan lave samlinger uden skruer:

Maskinen ser sådan ud:

Fiskemaskine

Værkstedshygge når det er produktivt:

Sådan blev det færdige resultat. Pludselig blev det nemt at lave fine hjørnesamlinger uden skruer og andet forstyrrende.

Der hænger nu 3 skabe i køkkenet og Birgitte er ved at finde ud af hvad de skal bruges til.