26

Mar 2016

Nyt værktøj

Da jeg var på BYG16 messen kiggede jeg bla efter en ordentlig støvsuger. Årsagen er ikke rengøringsvanvid men simpel overlevelse – erfaringerne fra gipsarbejdet i badeværelset gjorde det klart at en form for støvbekæmpelse ved savning i pladerne er uundværlig. Selvom jeg åbnede alle vinduer var det næsten umuligt at trække vejret imens og der lagde sig en virkelig tyk dyne af ultrafint støv over alt! Min dyksav er lavet af Festool og er et af mine uundværlige værktøjer. (Jeg har brugt hammeren mindre!) Hjørleif viste mig hans støvsuger og jeg var klar over at det måtte være løsningen. 

Der var desværre ingen messetilbud men jeg fandt et godt bud på nettet på en Festool CTL 26 AC E. Den passer til meget værktøj, kan rumme 26 liter, suge både støv og vand, har automatisk start og efterløb og så har den en genial auto clean (AC) som kortvarigt vender luftstrømmen igennem filteret som derved bliver renset. Det er smart og det virker!

  
Den maskine er ikke billig men hold da op for en forskel. Min tanke inden købet var at sælge den efter byggeriet men det kommer ikke til at ske. 

Nu her 2 dage inde i påsken er status at vi er blevet lidt mere selvforsynede med infrastruktur:

  
Det gør en behagelig forskel ikke at skulle løbe over i kirken flere gange om dagen ?

Gipsarbejdet har stået på i 2-3 dage i stuen men er nu endelig afsluttet. 

  
   
 
  
  
Vi sidder fredag aften og spiser vores mad i det der engang bliver alkove med seng og havudsigt ?

Maden er i øvrigt tilberedt i det nye garagekøkken :

   

I dag er Birgitte på besøg i Støvring så jeg må undvære hendes selskab, humør, mad og isoleringsarbejde. Det bliver ikke nemt …